Spelen met kleuren

Toen het parfumpakket niet bleek aan te slaan, is Frans een uitgeverij begonnen onder de naam “Uitgeverij de Boog”. Het eerst verschenen boekwerkje was een technisch verhaal over Chakra’s en gerelateerd aan het parfumpakket. De tekeningen in dit boekje waren vervaardigd door Hans Christiaan de Vries, kunstschilder en broer van Frans.

Vervolgens verscheen het boekwerk “Spelen met Kleuren”, waarin het technische gedeelte van het ColorMode systeem werd besproken, waarna “Helen met Kleuren” werd geschreven en gebundeld in het boekje “Helen en Spelen met Kleuren”. Het SPELEN werd gebruikt omdat spelen, leren is.

Frans ging voorbij aan het feit dat voor elk spel de basisprincipes wel geleerd moeten worden. Juist deze basisprincipes: de volgorde van de prismakleuren (Rood/Oranje/Geel/Groen/Blauw/Paars), de drie primaire kleuren (Rood/Geel/Blauw), en de secundaire kleuren (Oranje/Groen/Paars met hun menging)  en de onderverdeling van de harmonieën in:

HELDERHEID = Helder of Gedempt
ONDERTOON = Warm of Koel
KLEURHOOGTE = Licht of Diep

Om je deze kennis eigen te maken is dit boekwerk voorzien van kleurplaatjes waarmee geoefend (gespeeld) kan worden. Deze kleurplaatjes werden voorzien van stickers waarmee aan 36 kleurtinten elk 6 verschillende kleureigenschappen werden toegekend.

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u iets bestellen? Neem dan hieronder vrijblijvend contact op met Frans M. de Vries.
 •  
 • Adres

  Park “Hof van Heden”
  Varsseveldsestraatweg 96
  7122 NM AALTEN
 • Telefoon

  0543 - 47 55 77
 • E-mail

  info@colormode.nl