Algemeen

Frans M. de Vries is kleuroloog en initiatiefnemer van deze website. Interessant is de geschiedenis die hieraan ten grondslag ligt.

Begin jaren ´90 heeft Frans M. de Vries de alleen vertegenwoordiging en het intellectuele  eigendom van “First Impressions Engeland” verworven. Dit Engelse Instituut verzorgde opleidingen tot kleurconsulenten  en was gebaseerd  op de kleurleer van Munsell, in tegenstelling tot het vier seizoenen systeem zoals door Joh. Itten was omschreven. 

Door Frans werd het Systeem, zoals door First Impressions werd toegepast, in samenwerking met Regien Strategier onder de noemer ColorMode in Nederland gepromoot. Omdat het aanbod van kledingkleur is beperkt door de mode industrie, die bij elk nieuw seizoen bepaalde wat de mode kleur gaat worden. Om deze beperking te doorbreken is door Frans een ColorMode winkel in Hilversum opgericht die door Regien werd gerund. Dit leverde een zodanig succes op dat Regien een eigen modezaak begon “Het Mantelpak“ in Amersfoort. Ter zelfde tijd werd het Chemische bedrijf “Excelsum Industriediensten bv“, waarvan Frans de Vries sinds 1968 directeur was, door “Multinal bv“ overgenomen. Dit gaf Frans de mogelijkheid zijn creatieve kwaliteiten te richten nu op andere zaken.

 

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u iets bestellen? Neem dan hieronder vrijblijvend contact op met Frans M. de Vries.
 •  
 • Adres

  Park “Hof van Heden”
  Varsseveldsestraatweg 96
  7122 NM AALTEN
 • Telefoon

  0543 - 47 55 77
 • E-mail

  info@colormode.nl