COM-Cards

Als eerste stap werden de COM-Cards ontwikkeld, de ColorMode matchingcards. Dit is een voordelige en beter bruikbare paspoort om je persoonlijke kleurharmonie bij je aanschaffingen  (kleding, sierraden, cosmetica) te hanteren dan de toenmaals gebruikelijke en dure kleurwaaiers, al of niet vervaardigd van gekleurde stofjes. Bij modezaken wordt met afschuw gereageerd op klanten die op een waaier aanwijzen: ik wil die kleur outfit. Ik heb weleens horen mompelen:  “alweer een malloot die een kleurenanalyse heeft gedaan”.

Het nut van de COM-Card is in de praktijk bewezen, ook omdat deze inmiddels zijn gekopieerd en met wisselend succes in de handel is gebracht. Hierbij dacht men verbeteringen aan te brengen door de bestaande COM-Card als basis te voorzien van gekleurde strookjes, nu niet meer vervaardigd uit de duizend strookjes die wij hadden gesneden uit reproducties van duizenden kunstwerken uit het boekwerk “Schilderkunst van A tot Z”.

 De “valse” matchingcards zijn nu te herkennen aan de weggeplakte kunstwerken en het ontbreken van het copyright symbool “ColorMode”.

Het grappige van deze plagiaatkaartjes is dat men denkt dat de COM-Card als zodanig verbeteringen zijn van de bestaande. Aanvankelijk ben ik meegegaan met suggesties rond verbeteringen en heb daar veel in geïnvesteerd, maar uiteindelijk is het duidelijk geworden dat de eerste druk werkelijk perfect blijkt te zijn.

Deze eerste druk heb ik uitgegeven in een serie van dertig stuks bestaande uit 5 COM-Cards met alleen de eerste harmonie en 25 COM-Cards met de eerste en tweede harmonie. Dit blijkt in de praktijk van de kleurenanalyse voldoende.

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u iets bestellen? Neem dan hieronder vrijblijvend contact op met Frans M. de Vries.
 •  
 • Adres

  Park “Hof van Heden”
  Varsseveldsestraatweg 96
  7122 NM AALTEN
 • Telefoon

  0543 - 47 55 77
 • E-mail

  info@colormode.nl